28. ožu 2010.

Tradicionalna Pavlova

024

Svima dobro znana Pavlova !!

Potrebno je :
6 bjelanjaka
1.5 casa sitnijeg secera
malo cream tartar

zatim za premaz,
300ml vrhnja za kuhanje
250gr jagoda
1 kiwifruit
150gr borovnica(ja stavila crno grozde)

Zagrijati rernu na 120C.
Na papiru nacrtati kruh od 24cm,pa preokrenutu papir.

Ulupati bjelanca da bude cvrst snijeg,ali ne i precvrsti,tako da kad ugledate prve tragove zice na snijegu,koji mutite,znaci da je vrijeme dodavanja secera.

Mutiti jos koju minutu,da se secer rastopi,zatim sipati na papir i popuniti kruznicu koju smo nacrtali na papiru.

Lijepo paletom,podignuti strane ,tako da se fino susi,a da ne popuca i
ne slegne se !!

Peci 1 sat ili dok joj stranice ne budu cvrste,tj.kada je dodirnete mora biti cvrsta!
Tada iskljuciti rernu,ali ostaviti pavlovu unutra,s malo odskrinutim vratima rerne.

023

Slatko vrhnje umutiti,premazati pavlovu,poslagati isjeckano voce(koje predhodno operete i posusite)

016

Posluzite!!

Broj komentara: 10:

  1. Nedavno sam radila pavlovu prvi put po receptu iz jedne kuharice i oduševila me. Svakako moram isprobati i ovu tradicionalnu verziju jer je moja bila s kakaom.
    Tvoja izgleda savršeno. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgleda prekrasno!
    Šta je cream tartar i gdje ide?

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala Vam,sva je pjenasta ,pa brzo nestane!!
    Snjezo ,cream tartar je jednom rijeci ,zamijena za ocat ili limunov sok,koji se dodaje kad se pravi pavlova,ili biskvit za ledenu tortu,doda se zlica octa ili limunov sok,ja dodam prah,ako ga imam !!

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelepo si je napravila, oci ne mogu da odvojim od ove fotke :))))

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasno izgleda, ne sumnjam niti u okus! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Skoro nisam videla nesto ovako lepo. Meni je ovo bozanstveno elegantno-lezerna torta.

    OdgovoriIzbriši
  7. Good Morning Ruza! So nice to meet you and come by to visit your lovely blog! So many delicious foods here :)

    Thank you for stopping by my place and leaving your comment! I am thrilled that the internet makes translating so easy and I can enjoy reading your posts without a language barrier.

    Sending wishes for a very Happy Easter.

    Kindly, ldh

    OdgovoriIzbriši
  8. Fino izgleda, volim bjelanjke i sve sta se pravi od njih :) pun pogodak!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Naistina Voskrese!!!
    Svetal Praznik!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.