27. srp 2010.

Mix Marinara i Limun risotto


Limun risotto
- 1.25 lit.juhe od povrca
- 2 zlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 440gr rize za risotto(arborio)
- 250ml bijelog vina
- 1/2 limuna(koricu izrendati)
- soli i bibera-po potrebi

Marinera
- 500gr marinara mix
- 3 cenja cesnjaka
- 2 zlice maslinovog ulja
- 100ml sjeckanog persuna(list)
- 1/2 limuna

Priprema
U serpu staviti oko 1.5lit vode,ocisceno povrce(mrkva,persun,pola glavice luka….),par zrna bibera,soli.

Napraviti juhu od povrca.
Povrce neka ostane u juhi u serpi,ne smeta;
juhu koristimo za podlijevanje risotta.

U vecoj tavi proprziti sitno sjeckanu glavicu luka.
Kad luk zazuti,dodati rizu,mijesati je i kada” postakli”,dodati vino.
Pustiti da vino laganim kuhanjem ishlapi,pa uz konstantno mijesanje dolijevati kutlacu,po kutlacu juhe od povrca.

Treba da se utrosi oko 1.25lit juhe!!

Zadnje dodavanje juhe,iscijeditim pola limuna i dodati rendane limunove korice,promijesati rizu, poklopiti i ostaviti u stranu.

U tavu dodati ulje ,protisnuti cesnjak i prziti par sekundi(da zamirise)
Dodati mix marinara i rendanu limunovu koricu,iscjediti drugu polovinu limuna,kuhati dok marinera ne bude gotova,oko 5 minuta…duzim kuhanjem postaje zilava !!

Na tanjur staviti rizu,poslagati odozgo marinaru ,dodati
soli i bibera,
posuti sjeckanim lisicima persuna,

Broj komentara: 8:

  1. Thank you LDH for stopping by !!This meal is so delicious!!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

    Saygılar.

    OdgovoriIzbriši
  3. pre neki dan sam postovala rizoto od limuna Najdzelin ali bez ovih divnih dodataka...moj sada izgleda nekako siromasno naspram ove gozbe

    OdgovoriIzbriši
  4. A tko da ne voli ovakvo nesto? Rizoto s morskim plodovima uvijek prolazi kod nas, a ovaj "limunski" pravo je osvjezenje!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala !!ja takoder sama pravim mix,a pretezno su to kozice,lignje,dagnje i bijela riba,ponekad losos,ali njega vise volim samostalno ili sa pastom !!:)

    Dear LHD my mix "marinara" includes: some white fish,calamari,mussels and shrimp, but you can mix in whatever you like !!:)
    fresh seafood is always best, rather than frozen.

    OdgovoriIzbriši
  6. Predobro !!!
    A izgleda jednostavno savršeno , predivan tanjur rižota !!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.