16. svi 2012.

Crumble od mijesanog voca



Da se iskoristi..
morala sam se rijesiti zamrznutog voca,koje je najljepse u poslastici ove vrste,cruble..voce i malo mrvica sa orasastim plodovima uz ili bez sladoleda.

Potrebno je:

1kg zamrznutog voca
(ja sam imala borovnice,maline,jagode i brusnice)
100gr secera
korica od 1 narance,limuna ili limete
+ sok
50gr badema u listicima
maslac za premazati posudice

Crumble/mrvice
1 sakica brasna
1/2 salice mljevenih badema
90gr maslaca
1/2 salice secera


Zagrijati rernu na 200c.
Posudice za cruble,premazati maslacem.
Zamrznuto voce odmrznuti,koliko mozete ocijediti od odledene vode.
staviti voce u zdjelu,pa dodati narendanu koricu od narance limuna ili limete,sta vise volite,te iscjediti sok,pa i njega dodati u voce.
Na kraju umijesati secer,sve dobro izmijesati i napuniti posudice koje ste predhodno namazali maslacem.
Za mrvice sam koristila mali procesor za hranu,sve sam stavila u nj i pulsirala dok se nisu napravile mrvice,zatim zlicom  stvaljati mrvice preko voca u kalupicima.
Na kraju posuti bademima u listicima.

Staviti peci  na 200C oko 35 minuta.




Servirati jos toplo sa ili bez sladoleda !!

Broj komentara: 13:

  1. Topao crumble definitivno paše uz sladoled. U početku mi se činio kao bezveze jelo (zbog jednostavnosti pripreme), ali kad sam ga probala, bila je to ljubav na prvi pogled. Šumsko voće obožavam, ali nisam još s njim radila crumble. Boja je prekrasna!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo ne samo da divno izgleda, već je i tip desrta s voćem koji jako volim (ne volim kombinaciju šlaga i voća, brrrr). Bilježim i sigurno radim.

    OdgovoriIzbriši
  3. U svakom slucaju bolje je raditi sa svjezim vocem(iako ga ja vise volim pojesti onako kao voce ne u kolacima )jer zamrznuto pusti dosta soka.
    Ja sam voce potpuno odmrzla bas zbog toga sto sam i mislila da ce biti socno..jer kada ima tekucine mrvice propadnu unutra ani to nije lose,samo mu promijeni izgleda,dok okus ostaje i dalje mmmmm..

    OdgovoriIzbriši
  4. Moj sa trešnjama je upravo u rerni :)
    Super su ti ove činijice.

    OdgovoriIzbriši
  5. Skroman uvod: "Da se iskoristi", a tako lijep desert :) Pečeno voće je super fino i sviđaju mi se ovi bademi :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Tek sam nedavno "otkrila" ovaj fini desert i stvarno je savrsen, tako lagan i ukusan, a svaki put drugaciji... cinijice su isto preslatke, uvek je sve tako lepo servirano kod tebe.:))

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam saznala za njega dosavsi ovdje u Au..i mogu reci daje zarazno dobar :)
    ...cinijice vidim imate i vi jos ljepse sa tufnicama !!;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Stvarno krasan desert,ja ga jako volim a volim i tvoje slike i kako uvijek sve divno prezentiraš kao u vrhunskim restoranima:)

    OdgovoriIzbriši
  9. I po meni vrhunski desert tako jednostavan a tako dobar.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.