Vrsta kruha vec poznata.
Kruh sa bundevom ali ovog puta je to jednostavan i lagan nacin da se dobije jako fin kruh.
Navece se sastave sve namirnice,pa sutradan se lijepo ispece fin zut kao dukat kruh.
Sastojci
1/2 solje pirea od bundeve
1 solja tople vode
1/4 kasicice suhog kvasca
1 1/4 zlicice soli
3 solje brasna
(1 solja = 250 ml)
U zdjeli izmijesati pire od bundeve vodu, kvasac, sol, zacin i dodati brasno.
Zamijesiti mekano tijesto..mijesati zlicom.
Pokriti vlaznom krpom i ostaviti 12 sati.
Tepsiju posuti palentom.
Radnu povrsinu dobro nabrasniti, istresti tijesto, lagano
preklopiti kao koverat, okrenuti,staviti na tepsiju i jos malo doterati oblik
.
Obilno posuti brasnom (i sa strane) i pokriti nabrasnjenom krpom.
Ostaviti da raste 1, 5 sat.
Zagrijati rernu na 220ºC. Ostrim nozem poprijeko zarezati naraslo tijesto.
Na dno rerne staviti posudu sa 5 cm vrele vode.
Peci kruh 30min, okrenuti tepsiju za 180º i peci jos oko 20 min.
Recept preuzet odavde.
Recept spremam, definitivno moram probati. Radim kruh s tikvicama, ali ovaj s bundevom izgleda odlično.
OdgovoriIzbrišiDivan je, nema šta. recept ću sačuvati za jesen i sezonu bundeva. Baš se veselim:))
OdgovoriIzbrišiImam jos bundeva u zamrzivacu, pa bih mogla probati... Predivan je!
OdgovoriIzbrišiOdlican recept, probala sam sa bundevinim sjemenkama isto je dobar. Super slike.
OdgovoriIzbrišiNajljepša boja kruha :)
OdgovoriIzbrišiOva boja obara s nogu! A tek kakvi su mirisi i okusi! Čekamo jesen i tikve a ti ćeš tada biti u proljeću kao i mi sada!
OdgovoriIzbriši