Preskoči na glavni sadržaj

Slani muffin

Jednostavno,brzo ,umijesto kruha....
Posluziti uz juhu ili za dorucak,namazati sa kajmakom….


Sastojci

  • 300gr brasna
  • 1/2 vrecice praska za pecivo
  • 1casa rendanog tvrdog sira
  • 50gr rendanog parmezana
  • 1 srenje,velicine tikvica
  • 125gr kukuruza(iz konzerve)
  • 2jaja
  • 2 zlice maslinovog ulja
  • 1casa mlijeka/jogurta/mlacenice
  • 2mlada luka/vlasac

casa=250ml
  1. Zagrijati rernu na 200c.
    Lagano premazati limove za muffins
    (ja posprejam uljem).
  2. U vecu zdjelu staviti sve suhe sastojke,
    zatim dodati lagano izmucena jaja, mlijeko i ulje.
  3. Lagano velikom zlicom sastaviti masu, pa
    sipati u pripremljene limove.
  4. Peci na 200c, oko25minuta.   
  5.                         

  6. Posluzen uz varivo ili...po zelji.


                                                                               

                          

Primjedbe

  1. Odlicni za djecije 'lunch-boxes'...Uvijek su mi drazi slani mafini ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako so lepi ti muffini, zelo primerni za piknik ali kar tako, kot prigrizek.

    OdgovoriIzbriši
  3. Muffini su mi otkriče a preferiram sve slane. Pa naravno i ovu varijantu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim ovakve muffine, pogotovo za doručak

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasno izgleda, još nisam tikvice stavljala u slane muffine, uopće mi to nije palo na pamet, a super je!
    Al ovo varivo me posebno mami, sad bih baš jela grašak ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Fantastični recepti, muffini mi se posebno sviđaju a iovakva variva obožavam!

    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Uvek su ukusni, a lepo je sto se mogu praviti razlicite kombinacije u zavisnosti od sastojaka koje imamo, podsecaju me na onu tvoju finu pitu sa tikvicama, verujem da su mafini jos hrskaviji, poruckas jedan ili dva i lepo se zasitis.:))

    OdgovoriIzbriši
  8. Super izglea, idealno za "pospremiti" frižider.

    OdgovoriIzbriši
  9. baš su ti divni ovi slani muffini!!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …