7. svi 2012.

Slani muffin

Jednostavno,brzo ,umijesto kruha....
Posluziti uz juhu ili za dorucak,namazati sa kajmakom….


Sastojci

  • 300gr brasna
  • 1/2 vrecice praska za pecivo
  • 1casa rendanog tvrdog sira
  • 50gr rendanog parmezana
  • 1 srenje,velicine tikvica
  • 125gr kukuruza(iz konzerve)
  • 2jaja
  • 2 zlice maslinovog ulja
  • 1casa mlijeka/jogurta/mlacenice
  • 2mlada luka/vlasac

casa=250ml
  1. Zagrijati rernu na 200c.
    Lagano premazati limove za muffins
    (ja posprejam uljem).
  2. U vecu zdjelu staviti sve suhe sastojke,
    zatim dodati lagano izmucena jaja, mlijeko i ulje.
  3. Lagano velikom zlicom sastaviti masu, pa
    sipati u pripremljene limove.
  4. Peci na 200c, oko25minuta.   
  5.                         

  6. Posluzen uz varivo ili...po zelji.


                                                                               

                          

Broj komentara: 10:

  1. Odlicni za djecije 'lunch-boxes'...Uvijek su mi drazi slani mafini ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako so lepi ti muffini, zelo primerni za piknik ali kar tako, kot prigrizek.

    OdgovoriIzbriši
  3. Muffini su mi otkriče a preferiram sve slane. Pa naravno i ovu varijantu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim ovakve muffine, pogotovo za doručak

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasno izgleda, još nisam tikvice stavljala u slane muffine, uopće mi to nije palo na pamet, a super je!
    Al ovo varivo me posebno mami, sad bih baš jela grašak ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Fantastični recepti, muffini mi se posebno sviđaju a iovakva variva obožavam!

    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Uvek su ukusni, a lepo je sto se mogu praviti razlicite kombinacije u zavisnosti od sastojaka koje imamo, podsecaju me na onu tvoju finu pitu sa tikvicama, verujem da su mafini jos hrskaviji, poruckas jedan ili dva i lepo se zasitis.:))

    OdgovoriIzbriši
  8. Super izglea, idealno za "pospremiti" frižider.

    OdgovoriIzbriši
  9. baš su ti divni ovi slani muffini!!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.