Moze se reci dosta zdrava strudla s obzirom da pod nazivom "strudla" svi pomislimo na slatku strudlu.
Ovog puta sam uradila obrnuto,ustvari kupila sam kore za strudlu ne misleci,a sam ih morala iskoristiti.....
STRUDLA S POVRCEM
1 patlidzan
1 crvena paprika
3 tikvice
maslinovog ulja-po potrebi
8 kora za strudlu/pitu
60gr feta sira
susam
Povrce izrezati na snite,prepeci na tavi ili rostilju.
kore podijeliti na dva mijesta,tako da na svakoj hrpi bude po 4 kore.
Svaki list premazati s otopljenim maslacem ili uljem,zatim prerezati na pola.
Znaci dobicemo 4 strudlice(svaka ce imati 4 kore)
Napuniti nadjevom,tj. povrcem koji smo ispekli na tavi ili rostilju,zamotati kao sarmu..preklopiti po malo sa lijeve i desne strane i zaviti,kao rolnicu..to je ustvar strudla.
Ovo pita je divna, baš kao stvorena za mene.Povrće i sir su moja omiljena hrana. Pravim u što skorije vreme.
OdgovoriIzbrišiJako mi je žao što Vam se torrone nije stegao. Stvarno ne znam zbog čega. Možda kao što kažete zbog vlage a možda zbog meda. Čitala sam da se u ovim kupovnim dodaje glukozni sirup da se ne bi kristalizovali na policama radnji pa možda zbog toga. Nadam se da ste pronašli oblande i da ste ga spasli. :)
hehe,moj torone se jede u parcicima..mozda si u pravu za med,tko bi ga znao,kada malo zahladni pokusacu ponovo ;)
IzbrišiSjajno! Odlican recept...
OdgovoriIzbrišiUkusno je ,ja ponekad napravim ,ono moje brzo lisnato pa u njega isto stavim ovaj nadjev bas mi je lagan i ukusan !!
OdgovoriIzbrišiSuper fino za svaku prigodu, jedem puno povrća pa mi je ovo odlično :)
OdgovoriIzbrišijako su mi drage štrudlice s povrćem,a tako ih rijetko radimo. Super recept i odlično izgledaju!
OdgovoriIzbrišiDopada mi se ova kombinacija strudle sa povrcem. Odlicno izgleda!
OdgovoriIzbriši