16. svi 2012.

Kruh od bundeve




Vrsta kruha vec poznata.
Kruh sa bundevom ali ovog puta je to jednostavan i lagan nacin da se dobije jako fin kruh.
Navece se sastave sve namirnice,pa sutradan se lijepo ispece fin zut kao dukat kruh.






Sastojci

1/2 solje pirea od bundeve
1 solja tople vode
1/4 kasicice suhog kvasca
1 1/4 zlicice soli
3 solje brasna

(1 solja = 250 ml)


U zdjeli izmijesati pire od bundeve vodu, kvasac, sol, zacin  i dodati brasno.
Zamijesiti mekano tijesto..mijesati zlicom.

Pokriti vlaznom krpom i ostaviti 12 sati.

Tepsiju posuti palentom.

 Radnu povrsinu dobro nabrasniti, istresti tijesto, lagano
preklopiti kao koverat, okrenuti,staviti na tepsiju i jos malo doterati oblik
.
Obilno posuti brasnom (i sa strane) i pokriti nabrasnjenom krpom.

Ostaviti da raste 1, 5 sat.

Zagrijati rernu na 220ºC. Ostrim nozem poprijeko zarezati naraslo tijesto.
 Na dno rerne staviti posudu sa 5 cm vrele vode.


Peci kruh 30min, okrenuti tepsiju za 180º i peci jos oko 20 min.
Recept preuzet odavde.

Broj komentara: 6:

  1. Recept spremam, definitivno moram probati. Radim kruh s tikvicama, ali ovaj s bundevom izgleda odlično.

    OdgovoriIzbriši
  2. Divan je, nema šta. recept ću sačuvati za jesen i sezonu bundeva. Baš se veselim:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam jos bundeva u zamrzivacu, pa bih mogla probati... Predivan je!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlican recept, probala sam sa bundevinim sjemenkama isto je dobar. Super slike.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ova boja obara s nogu! A tek kakvi su mirisi i okusi! Čekamo jesen i tikve a ti ćeš tada biti u proljeću kao i mi sada!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.