9. lis 2012.

Piletina u umaku




Svi znamo da je pilece bijelo meso,zdravije od ostalih dijelova ,bas zbog toga sto nema masnoce,a ako nema masnoce znaci da je suho...
Evo jedan od nacina kako ja pravim bijelo meso,koje se postalo poularno kod mojih gostiju..uz malo jednostavnog umaka sa zelenim kaparima dobijete divan obrok.


2 komada pileceg bijelo mesa
(komade /filete izrezete po vasoj procijeni i volji)
maslac,oko 50 gr
1 zlica brasna
1 zlica vegete ili nesto slicno sto vi koristite
1/2 case vode
2 zlicice zelenih kapara
1-2 zlice vrhnja za kuhanje


Pilece filete preprziti na zagrijanom maslacu...prziti ih oko 10 minuta,okretajuci da dobiju finu boju.

Mozda cete trebati peci  krace ili duze od mene jer sve zavisi koliko su debeli fileti.
P{ecene filete odloziti na tanjur i pokriti folijom ili poklopcem da drzi toplinu...tako pokriveno meso odmara i zadrzava sokove koji cemu dati socnost

U istu tavu dodati jos malo masnoce ,samo ako je potrebno ,da bi se proprzila zlica brasna.




Kada brasno pocme mijenajti boju u smedkastu,zaliti sa vodom u koju ste dodali vegetu ili kocku za juhu ili nesto sto vi koristite.

Uz pomoc zlice za mucenje,laganim kruznim pokretima mijesati "zaprsku' da se sve mrvice od pecenja pokupe jer kada se meso pece,ono pusti sok koji se zalijepi za dno tave ,e to daje najbolji okus umaku.

Ako zelite umak procijedite kroz cijedilo i ponovo vratite u tavu ili manju serpicu,dodajte vrhnje za kuhanje i kapare.

Zacinite po ukusu.




Na tanjur posluzite piletinu prelivenu umakom  uz kuhano povrce.





3 komentara:

  1. Uz kuhano povrće jako volim ovakvu piletinu, ručak koji uvijek mogu jesti :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlićno! Zdravo i puno proteina barem 2 puta tjedno ručam ovo ...
    Šminkanje Osijek

    OdgovoriIzbriši
  3. Kod tebe mi ovakva jela uvijek tako slasno izgledaju, piletina mi je često na meniju i neki od ovakvih umaka je uz nju uvijek dobro došao.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.