9. lis 2012.

Polpete od graha i leblebije




Za ove polpete ja sam koristila grah i leblebiju iz konzerve,a svakako da je zdravije kuhati na stari nacin,no...moze i ovako !

Potrebno je:

400gr leblebije/slanutak (iz konzerve)
400gr graha(iz konzerve)tzv. cannellini
1 glavica luka
1 cenj cesnjaka
malo persinovog lista,toliko da malo da boje polpeti
1 kifla,stara dan,dva
1 jaje
1/2 zlicice korijandera
1/2 zlicice cumina
soli,bibera-po ukusu
krusne mrvice ako je potrebno
ulje za pecenje polpeti

    U multipraktik staviti luk i persin i usitniti ga,dodati od vode ocijeden grah i leblebiju..sve usitniti.
Kiflu koju smo namocili u toploj vodi,dobro ocijediti od vode,zgnjeciti/stisnuti,pa dodati ostaloj smjesi,sve par puta izblendati,te dodati cumin i korijander,te soli i bibera,da se poboljsa ukus.

Ako je potrebno da se smjesa jos malo doradi,kako bi se mogle polpete oblikovati,dodati malo krusnih mrvica.

Velikom hvataljkom za sladoled,napraviti 8-10 kugli ,koje stavite na tacnu ,oblozenu papirom za pecenje i ostavite u frizider najmanje 30 minuta,da se lijepo smjesa stisne,jer ce biti lakse za oblikovati i nece se raspadati prilikom pecenja.



Tavu zagrijati i polpete samo malo doraditi ,te ih peci s obje strane da dobiju smedkastu boju.

Posluziti uz zelenu salatu ,ajvar,paradajz sos,...po zelji.

3 komentara:

  1. Fenomenalna ideja! Jako mi se svidja...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne može biti loše, jako mi se sviđa!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako interesantno, kombinacija graha i slanutka mi se baš sviđa !

    OdgovoriIzbriši