9. lis 2012.
Polpete od graha i leblebije
Za ove polpete ja sam koristila grah i leblebiju iz konzerve,a svakako da je zdravije kuhati na stari nacin,no...moze i ovako !
Potrebno je:
400gr leblebije/slanutak (iz konzerve)
400gr graha(iz konzerve)tzv. cannellini
1 glavica luka
1 cenj cesnjaka
malo persinovog lista,toliko da malo da boje polpeti
1 kifla,stara dan,dva
1 jaje
1/2 zlicice korijandera
1/2 zlicice cumina
soli,bibera-po ukusu
krusne mrvice ako je potrebno
ulje za pecenje polpeti
U multipraktik staviti luk i persin i usitniti ga,dodati od vode ocijeden grah i leblebiju..sve usitniti.
Kiflu koju smo namocili u toploj vodi,dobro ocijediti od vode,zgnjeciti/stisnuti,pa dodati ostaloj smjesi,sve par puta izblendati,te dodati cumin i korijander,te soli i bibera,da se poboljsa ukus.
Ako je potrebno da se smjesa jos malo doradi,kako bi se mogle polpete oblikovati,dodati malo krusnih mrvica.
Velikom hvataljkom za sladoled,napraviti 8-10 kugli ,koje stavite na tacnu ,oblozenu papirom za pecenje i ostavite u frizider najmanje 30 minuta,da se lijepo smjesa stisne,jer ce biti lakse za oblikovati i nece se raspadati prilikom pecenja.
Tavu zagrijati i polpete samo malo doraditi ,te ih peci s obje strane da dobiju smedkastu boju.
Posluziti uz zelenu salatu ,ajvar,paradajz sos,...po zelji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Fenomenalna ideja! Jako mi se svidja...
OdgovoriIzbrišiNe može biti loše, jako mi se sviđa!
OdgovoriIzbrišiJako interesantno, kombinacija graha i slanutka mi se baš sviđa !
OdgovoriIzbriši