Pitice/tortice od bundeve
tijesto
150gr brasna
2 zlice (jusne)secera u prahu
90gr mljevenih oraha
80gr maslaca
2-3 zlice soka od narance ili mandarine
Brasno,orase i secer staviti u procesor za hranu ,dodati jos na kockice izrezan hladni maslac,pa pulsirati par puta da se naprave mrvice,dodati sok i pulsirati jos par puta..istresti nedoradeno tijesto na stol i napraviti glatko tijesto.Ostaviti 20-ak minuta na hladnom.
Napraviti nadjev:
395gr konzerva zasladenog kondenzovanog mlijeka
3/4 solje/salice(od 250ml) pirea od bundeve
1 zlicica cimeta po 1/2 zlicice morskog orascica i djinde
2 jaja
skuhanu bundevu propasirati ili samo zgnjeciti(ja sam pasirala)dodati jaja i ostale sastojke i izmutiti.
sada izvaditi tijesto iz frizidera i vaditi krugove za vase kalupe,oblozene kalupe napuniti nadjevom i staviti peci na 180C 35 minuta.
** ja sam imala 4 kalupa promjera 10cm,sa pomicnim dnom i 4 kalupa promjera 7cm ,obicni ,obje vrste kalupa su duboke oko 2.5 cm...sav nadjev mi je bio utrosen.
Sigurno da se moze praviti i kao jedna pita,mislim da bi ova kolicina bila dovoljna za kalup od 26 cm..eh odozgo sam malo posula prije pecenja ,moje tortice /pitice sa izmrvljenim amareto keksicima(nasli mi se pod rukom)
80gr maslaca
2-3 zlice soka od narance ili mandarine
Brasno,orase i secer staviti u procesor za hranu ,dodati jos na kockice izrezan hladni maslac,pa pulsirati par puta da se naprave mrvice,dodati sok i pulsirati jos par puta..istresti nedoradeno tijesto na stol i napraviti glatko tijesto.Ostaviti 20-ak minuta na hladnom.
Napraviti nadjev:
395gr konzerva zasladenog kondenzovanog mlijeka
3/4 solje/salice(od 250ml) pirea od bundeve
1 zlicica cimeta po 1/2 zlicice morskog orascica i djinde
2 jaja
skuhanu bundevu propasirati ili samo zgnjeciti(ja sam pasirala)dodati jaja i ostale sastojke i izmutiti.
sada izvaditi tijesto iz frizidera i vaditi krugove za vase kalupe,oblozene kalupe napuniti nadjevom i staviti peci na 180C 35 minuta.
** ja sam imala 4 kalupa promjera 10cm,sa pomicnim dnom i 4 kalupa promjera 7cm ,obicni ,obje vrste kalupa su duboke oko 2.5 cm...sav nadjev mi je bio utrosen.
Sigurno da se moze praviti i kao jedna pita,mislim da bi ova kolicina bila dovoljna za kalup od 26 cm..eh odozgo sam malo posula prije pecenja ,moje tortice /pitice sa izmrvljenim amareto keksicima(nasli mi se pod rukom)
Jako lijepo izgledaju i presjek je krasan
OdgovoriIzbrišiBaš fino, evo nekako smo svi u bundevama :)
OdgovoriIzbrišiMogu samo da zamislim kako je ovo divno za tim zaslađenim kondenzovanim mlekom i bundevom. Prava delicija za hladne dane koji nam slede.
OdgovoriIzbrišiSutra cu i ja pokupiti svoje bundeve pa krecem sa isprobavanjem novih djakonija... :)
OdgovoriIzbriši