17. stu 2009.
Kontinental slice
Kada ste u zurbi ili Vam treba nesto slatko,a da je brzo gotovo..
Ovo je poslastica koju ja pravim u takvim situacijama !!:))
Sastojci
. 125 gr. maslaca
. 1/2 case (250ml) sitnog secera
. 1/4 case kakao u prahu
. 1 jaje
. 1 jusna zlica ekstrakta vanilije
. 1 3/4 case grubo samljevenog biskvita sa okusom zitarica ili sl.
. 1/2 case kokosa
. 1/2 case grubo samljevenog oraha
Fil
. 60 gr. maslaca
. 2 case mljevenog secera
. 2 jusne zlice pudinga od vanilije
. 2 zlice vruce vode
cokoladna glazura
. 200 gr. tamne cokolade sa okusom narandze
. 60 gr. maslaca
Priprema
1. U tepsiju dimenzije 18×28cm staviti papir za pecenje.
2. U serpu staviti maslac, secer i kakao. Otopiti na niskoj temperaturi, kada se napravi homogena smjesa skloniti sa sporeta i dodati lagano umuceno jaje i jednu zlicu vanilije. Vratiti na sporet, jos jedan minut, da se jaje pveze sa smjesom.
3. U zdjelu staviti samljeveni biskvit, kokos i orahe, zatim lagano sipaj otopljenu smjesu, napravi kao tjesto. Pritisni dobro u pripremljenu tepsiju, ohladi na par minuta u frizideru.
4. U manju dublju posudu stavi maslac i dobro ga umuti, dodaj mljeveni secer i puding u prahu, lagano muti uz dodavanje tople vode. Premazi preko pripremljene baze i ostavi u frizideru da se ponovo stegne.
5. Otopi cokoladu i maslac na pari, preli preko kolaca i vrati nazad u frizider. Poslje pola sata narezi i uzivaj uz solju caja ili kafe.
Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
odličan recept!
OdgovoriIzbrišiFantastičan recept!
OdgovoriIzbrišiDraga moja, ovo je izvrsno!
OdgovoriIzbrišiMirjana, imas divne recepte i vredne ruke. Uvek me odusevis.
OdgovoriIzbrišiHvala puno!!..mislim ja na sve nas,kojima je zadovoljstvo kuhati !!!:))
OdgovoriIzbriši