14. stu 2009.

Losos na povrcu i tijestu



Za ljubitelje ribe i finog umaka !!!!

Potrebno je
- 750gr lososa(fillet)
- 60ml limunovog soka
- 1 zlica maslinovog ulja
- lisnato tijesto(velicina kriske kruha-tosta)
- 240gr mrkve
- 225gr celera(gornji dio)
- 250gr sparoga
- zacini -po volji,soli,bibera,...

UMAK
- 160ml bijelog vina(suho)
- 250ml vrhnja za kuhanje
- 1 zlica senfa(sa sjemenkama)
- malo sjeckanog vlasca



Priprema
Losos isjeci na podjednake dijelove i
staviti u mijesavinu ulja i limunovog soka.

Ostaviti na hladno ,nekoliko sati ili do
pripreme obroka.

Lisnato tijesto isjeci na kocke
(velicine tost-kruha)i ispeci u pecnici na

visokoj temperaturi,da dobije finu boju.
U meduvremenu isjeci mrkvu na stapice
(kao sibice),isto tako uraditi sa celerom.

Prziti ih u tavi,ali paziti da ostanu hrskavi.
Odloziti na tanjur i pokriti da ostane toplo.

U istoj tavu ispeci losos,pa i njega ostaviti
na toplo, dok se napravi umak.

Sipati vino i preostalu marinadu,pustiti da
zakuha,smanjiti temperaturu i pustiti da se
kolicina tekucine upola smanji,
pa sipati vrhnje i dodati senf.

Kada se zgusnulo,dodati vlasac.



Na tanjur, za serviranje,staviti
tijesto,pokriti povrcem,dodati losos i sve preliti sa umakom.

Nema komentara:

Objavi komentar