Preskoči na glavni sadržaj

Kozice sa spinatom i mandarinama




Divna salata koja ce osvjeziti i vas stol.divne boje jos ljepsi ukus.
zahvaljujuci chefu Curtisu i sama sam je napravila i bas sam zadovoljna i okusom i prezentacijom.
Za ovakvu salatu vam je potrebno;
1 zlicica dijon senfa
2 zlicice meda
1 zlica crvenog octa od grozda
60ml kvalitetnog maslinovog ulja
500gr svjezih kozica-ocititi
3 mandarine
100gr baby spinata(listici)
1/2 ljubicastog luka
1/2 krastavca-prepoloviti po duzini i izvaditi sjemenke

Napraviti preljev za salatu.
U stakleni galon staviti senf,ulje i ocat ,med i malo bibera i soli.zatvoriti galon i sve izmuckati .Ostaviti na stranu do upotrebe.
U zdjelu staviti kozice i narendati malo korice od mandarine koju najprije operemo i posusimo.
U tavu staviti 1 zlicu ulja i zagrijati.
Dok se zagrijava ulje u zdjelu sloziti oprane listice baby spianta ,mandarinu koju smo ocistitili i odvojili na kriske.
Dodati na rezance isjecen ljubicasti luk i isto tako krastavac.

Na zagrijanog tavi ipecemo kozice.

Prelijemo preljev preko salate ,sve izmijesamo ,stavimo na sredinu tanjura i odozgo slozimo nekoliko kozica.



Po potrebi posoliti i dodati svjeze mljeveni biber.

Primjedbe

  1. Prekrasno, za poželjet na stolu odmah.

    OdgovoriIzbriši
  2. Stvarno lepo izgleda. Pozdrav...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja naprosto obozavam kozice! Nazalost vrlo retko ih pravim kod kuce, jel' su svi nazalost alergicni na morske plodove. Recept i slike izgledaju fantasticno.
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo mi zvuci potpuno fantasticno...

    OdgovoriIzbriši
  5. Uf, uf, same fine stvari! Vidim da si se dala u školjke i rakove, sve što obožavam. Recept je super i čuvam ga!

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala Vam dragi prijatelji sto se zaustavite i pogledate i moj blog!!:)
    moji ukucani nisu ljubitelji ni ribe ni morskih plodova,ali ih polako "dotjerujem",uvodim u red !:))

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo zvuči savršeno. Obožavam kozice, a kombinacija s mandarinama mi je totalna novost. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. fenomenalno! volim salate s agrumima, posebno s mandarinama i narančama. s kozicama se sigurno odlično slažu.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …