17. kol 2010.

Jakobove kapice



Ako zelite lijepu prezentaciju ove divne hrane,kupite jakobove kapice u njihovim skoljkama koje cete kasnije iskoristiti u svojoj prezentaciji.

Za 6 osoba je potrebno:
18 Jakobovih kapica
(seared scallops)
1 cenj cesnjaka
1/2 zlicice ljutih papricica-ja sam koristila 1 svjezu
80ml kvalitetnog maslinovog ulja
3 zrela paradajza-osistiti sjemenke i isjeckati na manje kockice
2 zlice kapara iz soli-oprati pod hladnom vodom
2 zlice isjeckanog persunovog lista
sok od 1-og limuna




Jakobove kapice odvojiti od skoljke,staiti u zdjelu i dodati pola od date kolicine ulja,ljutu papricicu,vi odlucite da licete koristiti suhu ili svjezu i
krupnije isjecen cesnjak.



Pokriti i ostaviti da se mariniraju 20 minuta.



U meduvremenu osistiti opran i posusen papirnim ubrusom paradajz,dodati oprane pod hladnom vodom kapare i cesnjak.Zaciniti ostatkom ulja i sokom od limuna.
Pokriti i ostaviti do upotrebe.



Zagrijati grill ili tavu ,pa peci Jakobove kapice sa svake strane po minut.

Na tanjur sloziti malo krupnije soli(nemora ako nemate),staviti skoljku,Na sredinu skoljke staviti salsu ,pa odozgo staviti pecenu Jakobovu kapicu


malo posoliti i popapriti,te odmah posluziti !!

Broj komentara: 5:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve güzel görünüyor.

    Saygılar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam, ali jedino jedem u restoranu, i to vrlo rijetko, zbog cijene. A za spremati kod kuće nema šanse jer školjke nije moguće nabaviti kod nas.

    OdgovoriIzbriši
  3. obožavam ove školjke, ja ih isto volim poslužiti s originalnom školjkom, no spremam ih na nešto drugačiji način

    OdgovoriIzbriši
  4. Saygilar Fuat!!:)
    Jednostavno ,ali jako ukusno!!jedini problem kod mene je sto nismo uvijek svi u isto vrijeme kuci ..

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.