Preskoči na glavni sadržaj

Raznjici od rolovane piletine





Ako slucajno volite piletinu evo jedno jednostavno lagano jelo !!

Sastojci
- 1 cijela pileca prsa(bijelo meso)bez kostiju
- 1 cen cesnjaka
- 2 zlice paradajz pirea(paste)
- 3-4 snite(reznja) susene slanine(moze prsut)
- svjezi bosiljak(da prekrije rolat)
- malo ulja za mazati
- soli,biberai sta od zacina volite


Priprema
Bijelo pilece meso,rasirite na dasci za rad,
prekrijete vrecicom ili prozirnom folijom i
lagano rastanjite cekicem za meso.

Posolite,pobiberite,usitnite cesnjak,pa premazite preko mesa.
(moze se koristiti cesnjak u prahu)

Premazite sa paradajz pastom,cjelom duzinom i sirinom,pa slozite slaninu,preko slanine,slozite listove bosiljka.
(mozete i domaci kecap ako imate)



Pomocu folije urolajte u rolat i ostavite malo u frizider.

Ako koristite drvene stapice za raznjice,tada ih namocite 30min. u vodu!!
Rolat isjecite






Lagano nabodite na raznjice(pocmite od kraja savijanja),slozite u tavu
i pecite dok ne porumene,oko 5 minuta s jedne i isto tako sa druge strane.
























Posluzite uz puno salate!

Primjedbe

  1. Savršeno.. i postupak također..

    OdgovoriIzbriši
  2. Ellerinize sağlık çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    OdgovoriIzbriši
  3. volim piletinu a sigurna sam da volim i ove ražnjiće . Super mi je ideja sa ovako zarolanom piletinom na ražnjiću i jako mi lijepo i ukusno izgledaju !

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična ideja, bravo!..Zvuči jako ukusno!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ruza123 ovo je fantasticno! Ja inace spremam pilece batake tako da ih zamotam u pancetu pa ih pecem, ali ovo sto vi radite je puno ljepse i finije...

    OdgovoriIzbriši
  6. Pravila sam ih po Masaterinom receptu kada je ona bila u FBI istragama. Recept je taj, male su razlike i jako nam se dopalo. Tako da evo i ja preporučujem da ovo isproba onaj ko nije. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Mogu se napraviti i dan ranije bice jos ukusniji jer ce se meso "marinirati' i ujedno ce biti manje priprema taj dan !!!:)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …