26. kol 2010.
Punjene gljive
Kada ste u guzvi,gladni i umorni,a svejedno zelite pripremiti zdrav i ukusan obrok,ja vam predlazem da probate ove punjene gljive.
Mislim da su pristupacne svima ,a i namirnice su svima poznate.Za 30 minuta imat cete fini rucak !!
Ako zlite da pravite,tada vam treba:
4 velike "portobello" gljive
1.5 case ricotta sira
1 bjelance
2 tikvice
2/3 case susenog paradajza iz ulja
1/3 case svjezih listica bosiljka
2 zlice parmezana,izrendati
1 zlica maslinovog ulja
(1 casa=250ml)
Zagrijati rernu na 200C
Papirom za pecenje obloziti lim.
Gljivama odstraniti drske i isjeckati ih.dodati ih u zdjelu u koju stavite sir,bosiljak,bjelance,malo soli i bibera,izrendane tikvice,isjeckane rajcice/paradajz i parmezan.
sve lijepo izmijesate i punite gljive.
Napunjene malo poskropite sa maslinovim uljem i stavite peci oko 20-ak minuta,dok ne porumene!
Servirajte uz domaci kruh i salatu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve şifa dolu görünüyor.
OdgovoriIzbrišiSaygılar.
Ruzo, pa to ti je pravi specijalitet...
OdgovoriIzbrišiobožavam gljive, a ovako punjene prava delikatesa
OdgovoriIzbrišiRuzo, izgledaju savrseno :)
OdgovoriIzbriši