30. kol 2010.

Raznjici od rolovane piletine





Ako slucajno volite piletinu evo jedno jednostavno lagano jelo !!

Sastojci
- 1 cijela pileca prsa(bijelo meso)bez kostiju
- 1 cen cesnjaka
- 2 zlice paradajz pirea(paste)
- 3-4 snite(reznja) susene slanine(moze prsut)
- svjezi bosiljak(da prekrije rolat)
- malo ulja za mazati
- soli,biberai sta od zacina volite


Priprema
Bijelo pilece meso,rasirite na dasci za rad,
prekrijete vrecicom ili prozirnom folijom i
lagano rastanjite cekicem za meso.

Posolite,pobiberite,usitnite cesnjak,pa premazite preko mesa.
(moze se koristiti cesnjak u prahu)

Premazite sa paradajz pastom,cjelom duzinom i sirinom,pa slozite slaninu,preko slanine,slozite listove bosiljka.
(mozete i domaci kecap ako imate)



Pomocu folije urolajte u rolat i ostavite malo u frizider.

Ako koristite drvene stapice za raznjice,tada ih namocite 30min. u vodu!!
Rolat isjecite






Lagano nabodite na raznjice(pocmite od kraja savijanja),slozite u tavu
i pecite dok ne porumene,oko 5 minuta s jedne i isto tako sa druge strane.
























Posluzite uz puno salate!

Broj komentara: 7:

  1. Savršeno.. i postupak također..

    OdgovoriIzbriši
  2. Ellerinize sağlık çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    OdgovoriIzbriši
  3. volim piletinu a sigurna sam da volim i ove ražnjiće . Super mi je ideja sa ovako zarolanom piletinom na ražnjiću i jako mi lijepo i ukusno izgledaju !

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična ideja, bravo!..Zvuči jako ukusno!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ruza123 ovo je fantasticno! Ja inace spremam pilece batake tako da ih zamotam u pancetu pa ih pecem, ali ovo sto vi radite je puno ljepse i finije...

    OdgovoriIzbriši
  6. Pravila sam ih po Masaterinom receptu kada je ona bila u FBI istragama. Recept je taj, male su razlike i jako nam se dopalo. Tako da evo i ja preporučujem da ovo isproba onaj ko nije. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Mogu se napraviti i dan ranije bice jos ukusniji jer ce se meso "marinirati' i ujedno ce biti manje priprema taj dan !!!:)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.