17. ruj 2010.
Corba od lece i paradajza
Ovo je jedan od prihvatljivijih nacina pripreme corbice u mojoj porodici.
Ruckic sve u jednom loncu.
Treba vam :
2 zlice maslaca
1 veca glavica luka
2 cena cesnjaka
1 zlicica dumbira u prahu
1 salica(250ml)crvene lece
1 cili papricica,ako volite
1 lovorov list2-3 struka (komada)celera
3 salice povrtne juhe
3 salice vode
1 konzerva od 400gr paradajza
2 zlice paradajz paste(pirea)
soli,bibera-po ukusu
par grancica timijana
Zagrijati vecu serpu ili lonac,pa istopiti maslac.
Dodati sitno isjeckani luk i prziti dok pozutu,postakli.
Dodati dumbir i kuhati dok ne zamirise.
Zatim dodati lecu,cili papricicu,lovor,celer,isjeckan na sitnije komadice,naliti povrtnom juhom i vodom i pustiti da zakuha.
Kada je provrilo,smanjiti temperaturu i na umjerenoj vatri kuhati oko 25 minuta.
Izvaditi lovorov list,dodati paradajz pastu i paradajz iz konzerve,pustiti da jos malo kuha,
zaciniti sa soli i biberom i posluziti.
Posluziti uz domaci kruh.
Prijatno !!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Dopada mi se ovaj đumbir u čorbici!
OdgovoriIzbrišiOdlično!!!
OdgovoriIzbrišiOvako nešto slično se jede kod nas u Istri i na Kvarneru. Zove se "Istarska maneštra ili maneštra od bobići" doda se slanutak, pešt,peršin...domaće kobasice...škicnite recept na netu:
http://www.istria-gourmet.com/hr/dozivljaji/manestra/pripremanje
Ako niste probajte napraviti oduševit ćete se.
Maneštre ćesto kuham i svi ih volimo. Hrana na "žlicu" je izuzetno zdrava i poželjno ju je često konzumirati.
Puno pozdrava iz kišne Rijeke:)
Volimo ovakve guste i krepke juhe, narocito me privlaci djumbir, moram probati! Odlično.
OdgovoriIzbrišiFina boja, lepo izgleda...
OdgovoriIzbrišiKod nas trenutno pada kiša i prohladno je i vidi se da je jesen tu..ova juha mi upravo izgleda savršeno za ugrijati se i okrijepiti..Odlična je..
OdgovoriIzbrišiHvala na posjeti !!
OdgovoriIzbrišiako se jos uvijek ima domaceg paradajza on je jos bolji u ovoj corbi ,bas joj da nekako fin domacinski okus.
draga zondra 14 godina sam u Puli jela manestru i dan danas je volim !!:)
Osim dumbira moze se dodati i kolrijandr,ako neko voli,ja vise volum timijan !!!!!
odlična juha od mojih omiljenih sastojaka, i k tome đumbir koji uvijek volim vidjeti i u slanim i u slatkim jelima . Super je i super izgleda !
OdgovoriIzbrišiJuha prekrasna, baš za ovo naše vrijeme, a vidim i onaj naš "kruh". Odlučan je i sam i uz neko jelo. Sviđe mi se novi foto na početku.
OdgovoriIzbrišihvala ,probajte sa dumbirom ,nije velika razlika ali ima taj mali ostri rez kada pojedete zlicu corbe i u ustima to osjetite...
OdgovoriIzbriši