19. lis 2012.

Quiche




Tzv.Quiche lorraine ali na moj nacin :)

Kis od poriluka i sunke

Tijesto

185 gr brasna
90gr maslaca
1 jaje
2-3 zlice kiselog vrhnja

Nadjev

20gr maslaca
1 poriluk
4 komada sunke ili mesnate slanine
(oko 100gr)
2 zlice vlasca
+preljev
2 jaja
200ml vrhnja za kuhanje
50ml jogurta
100gr svicarskog sira
(tvrdi topivi sir,koji imate)

   Tijesto napraviti na uobicajen nacin...rukama izmrviti maslac u brasnu,dodati ostale sastojke i napraviti tijesto ili jos brze ako imate procesor hrane.
U njega stavite sve namirnice,pulsirate par puta da se stvore mrvice,dalje rucno obradite tijesto.

Dobiveno tijesto staviti u frizider da odmori 30-ak minuta

U meduvremenu napraviti nadjev.

Na maslacu izdinstati poriluk i sunku...ja sam stavila sve skupa  u tavu i tako dinstala,dok nije sva tekucina isparila,tada vec pocinje faza przenja,tada sam uklonila sa sporeta i ohladila.

Tijesto razviti na sirinu  okrugle posude u kojoj cete peci,moja zdjela za kis je 26cm.

Nisam posebno pekla tijesto,nego sve skupa,mozda sam zato dobila izgled ne pecenog tijesta,no tijesto jeste peceno,samo je pokupilo svu masnocu koja je bila u nadjevu :)






Zato je najbolje tijesto pokriti  pairom za pecenje i napuniti perlicama  ili suhim grahom i peci 15minuta u predhodno zagrijanoj rerni na 200C.
smanjiti temperaturu na 180
C ,sklonititi papir i perlice/grah,vratiti ponovo u rernu i peci dodatnih 10 minuta,zatim staviti nadjev i preljev ...peci  sada na 180C 30-ak minuta.



Znaci ,na tijesto koje smo stavili u okruglu zdjelu za kis,slaoziti malo sira,pa sunku i poriluk,ostatak sira,dodati zacine po ukusu i zaliti sa mjesavinom jaja,vrhnja i jogurta.

Peci na 180C oko 45 minuta.




Broj komentara: 5:

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasan je! Danas sam jela sličan za ručak, al mi je ovaj tvoj bolji jer je s prhkim tijestom, a moj je bio s lisnatim koje baš ne volim u slanim varijantama... Krasno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kiševi su mi idealni za "laganije" ručkove a volim ih sve.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mirjana ovaj kiš tako dobro i raskošno izgleda, odmah mami na koji fini zalogajčić !

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.