19. stu 2009.

Tart's sa bademom i demom




Fini su ovo kolacici,imaju lijep oblik,pa kad ih jedete,mozete ih bez problema drzati u ruci,..mogu bez razmisljana da krase blagdanski,slavski stol..
puni su divnih sastojaka i ja ih volim ,jer su jednostavni za pripremu ,a predivnog su okusa !!!

tijesto:
125gr brasna
60gr maslaca
1zlica secera u prahu
1 zlica soka od narance
narendana korica od narance

biskvit od badema
50gr maslaca
50gr finog sitnog secera
1 jaje
25gr badema (mljeveni)
25gr samodizajuceg brasna
(na ovu kolicinu brasna dodati sasvim malo praska za pecivo,manje od pola zlicice)
1/2 zlicice extrakta od badema
dem od jagode,maline,..

secerna glazura
100gr secera u prahu
1-2 zlice vode
12 usecerenih visanja/tresanja ili dem

priprema
Tijesto napraviti rucno ili u kuhinjskom pomagalu,ostaviti na hladno nekoliko minuta,pa rezati krugove i popunjavati kalup za tart's.

Staviti u frizider dok pripremite biskvitnu smjesu.
Maslac dobro izraditi sa secerom,da zapjeni,dodati jaje,pa ponovo dobro izraditi.Sada



rukom i kuhacom umijesati brasno i badem i dodati malo extrakta od badema.

Izvaditi kalup,pa u svaki krug tijesta dodati zlicicu dema od jagode ili neki crveni kiselkasti dem;...popuniti sa biskvitnom smjesom i staviti peci na 200C,oko 12-15 minuta.

Ohladiti,pa preliti secernom glazurom,a na sredinu svake tortice ,staviti usecerenu visnju/tresnju ili malo dema !!




Secernu glazuru napravite tako,da prosijete secer u prahu i dodate po malo vodu,da dobijete gustu ,mazivu otopinu,time mazete tortice


Prijatno !!

Broj komentara: 5:

  1. Predivno! Uh, nikako stići sve ove fine delicije isprobati!

    OdgovoriIzbriši
  2. :) prosle godine sam pravila sve kolace za Bozic sa coolke..ovako unaprijed napravim pa zene degustiraju,za Bozic poruce..!!:))..sada sam malo dale svoje recepte u opticaj,nek ostanu barem zapisani..samo zato sto su jednostavni a jako fini !!
    Pozdrav !!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sjajno. Jednom sam pravila neke korpice sa nadevom od badema i bili su fenomenalni. Verujem da je ovo slicnog ukusa :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni bi tjedan trebao barem duplo trajati ili barem vikend da stignem skuhati i ispeći sve što mi se svidi.
    Odličan i recept i fotke!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.