9. kol 2013.

Jednom, ne tako davno, imala sam iznenadnu posjetu dragih nam prijatelja.

Za rucak je bila riba i krompir salata,koju sam sasvim slucajno napravila krompir salatu i tako sazala cak i pravi naziv slate koju ovdje gdje zivim, nazivaju Calabrian salad.


Nista sto vec niste jeli i pravili,a ide ovako:



Kalabrianska salata
...jos nesto sa krumpirima…


Sastojci
         
          4 krumpira
          8 paradajza(roma)
         3 luka(ljubicasta)
          15 malih listova bosiljka
         1 zlicica suhog origana
         4 zlice maslinovog ulja
          3 zlice bijelog octa
                 
 Krumpir oprati i skuhati(ne oguljen).
Uzdjelu staviti krumpir koji je
...   ohladen izrezati na kolutove, pa
    dodati na kolutove izrezan paradajz.

                Dodati na listice izrezan luk i sve zacine.

    Lagano izmijesati, da se sve poveze,
jos dodati listice bosiljka ili neke zelene salate kao npr. rikula, pa servirati.






Prijatno!

3 komentara:

  1. Za ove ljetnu vrućine idealna kao samostalno jelo ili jako fin prilog.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako lijepi sastojci, mora da je prefino :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nominovala sam Vas za igricu. http://marijinislatkisi.blogspot.com/2013/08/igrica.html

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši