Preskoči na glavni sadržaj

Pasteta od tune


              Kao dijete sam uzivala u kupovnoj pasteti,moja mama nije znala ni koliko je to lose ni kolio ima kojekavih nepoznanica u sastavu,..ma tko je to citao??

Bitno je da se najedes i ides dalje...

Danas ako ja ili moji zaista zele tu pastetu,kupim je i jedu,ne,ne gledam ninasta jer mi je sve to dosadilo i pretjerano u svakom pogledu,toliko toga nam vise smeta za nas organizam ,pa se svejedno toga ne odricemo,najlakse je pricati...

Ja volim tunu iz konzerve i mogu je uvijek jesti kad sam gladan i to sa slanim krekerima,jednostavno mi tako pase..ova pasteta je meni jako ukusna,moze da stoji 3-5 dana bez problema samo mora biti sa slojem ulja na vrhu, hermeticki zatvorena i stajati u frizideru.




  Potrebno je:

2 velike konzerve tune
(Rio Mare)od 160gr
2 tvrdo kuhaana jaja
1 zlicica kapara 
2 kisela krastavca
100gr maslaca
3 zlice majoneze
1 mala zlicica senfa
50gr (ABC) sira
3fileta imcuna
limunovog soka po potrebi
2 cenja cesnajka
biber,persin-po zelji


U blender staviti sve sastojke i samljeti u pastetu.
Zaciniti okus po zelji.




Posluziti na kriskama domaceg kruha,predivno !!!!!

Primjedbe

  1. Zvuči zaista divno! Isprobaću recept!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mirce, koliko su grama te konzerve?

    OdgovoriIzbriši
  3. Ljiljo,160gr je konzerva..izvini bila sam odsutna jedno vrijeme....

    OdgovoriIzbriši
  4. E super, hvala ti :)
    Nista ne brini, nije hitno :*

    OdgovoriIzbriši
  5. Mirce, napravila sam je i prezadovoljna sam. Jako je ukusna, prakticna, izdasna. Hvala ti puno za ovako lep recept :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Veseli me da ti se svida !
    Moji su u fazi salata jer nam je jos uvijek +30C..kad malo zahladi i pocmem domaci kruh da pecem ,tada nastupamo sa pastetom :),a ja bi komotno mogla i sada !!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …