Kao dijete sam uzivala u kupovnoj pasteti,moja mama nije znala ni koliko je to lose ni kolio ima kojekavih nepoznanica u sastavu,..ma tko je to citao??
Bitno je da se najedes i ides dalje...
Bitno je da se najedes i ides dalje...
Danas ako ja ili moji zaista zele tu pastetu,kupim je i jedu,ne,ne gledam ninasta jer mi je sve to dosadilo i pretjerano u svakom pogledu,toliko toga nam vise smeta za nas organizam ,pa se svejedno toga ne odricemo,najlakse je pricati...
Ja volim tunu iz konzerve i mogu je uvijek jesti kad sam gladan i to sa slanim krekerima,jednostavno mi tako pase..ova pasteta je meni jako ukusna,moze da stoji 3-5 dana bez problema samo mora biti sa slojem ulja na vrhu, hermeticki zatvorena i stajati u frizideru.
Potrebno je:
2 velike konzerve tune
(Rio Mare)od 160gr
2 tvrdo kuhaana jaja
1 zlicica kapara
2 kisela krastavca
100gr maslaca
3 zlice majoneze
1 mala zlicica senfa
50gr (ABC) sira
3fileta imcuna
limunovog soka po potrebi
2 cenja cesnajka
biber,persin-po zelji
U blender staviti sve sastojke i samljeti u pastetu.
Zaciniti okus po zelji.
Posluziti na kriskama domaceg kruha,predivno !!!!!
Zvuči zaista divno! Isprobaću recept!!!
OdgovoriIzbrišiMirce, koliko su grama te konzerve?
OdgovoriIzbrišiLjiljo,160gr je konzerva..izvini bila sam odsutna jedno vrijeme....
OdgovoriIzbrišiE super, hvala ti :)
OdgovoriIzbrišiNista ne brini, nije hitno :*
Mirce, napravila sam je i prezadovoljna sam. Jako je ukusna, prakticna, izdasna. Hvala ti puno za ovako lep recept :)
OdgovoriIzbrišiVeseli me da ti se svida !
OdgovoriIzbrišiMoji su u fazi salata jer nam je jos uvijek +30C..kad malo zahladi i pocmem domaci kruh da pecem ,tada nastupamo sa pastetom :),a ja bi komotno mogla i sada !!