Nisam niti znala da sam kupila dosta ljutu kobacicu,mislim corizo jeste ljuta kobasica ali ovog puta je bila bas ...tako da sam se ovom corbicom gostila samo ja i to 2 dana.
Za corbu mi je bilo potrebno:
maslinovo ulje -po potrebi
2 corizo kobacice-nisam vagala
1 luk
2 stapke celera
2 cesnja cesnjaka
1 limenka paradajza ,sjeckanog
oko 800ml povrtnog temeljca
1limenka slanutka
malo persinovog lista
Na malo ulja proprziti komadice kobasice,zatim kobasicu odloziti sa strane u tanjur.
Luksitno isjeckati pa dodati na masnocu u istu serpu u kojoj se przila kobasica..pustiti luk da zazuti,dodati usitnjeni cesnjak,sitnije sjeckan celer...jos prziti oko 5 minuta.
Sada dodati paradajz,slanutak i povrtni temeljac,pustiti da provrije,zatim smanjiti temperaturu,poklopiti i na laganoj vatri kuhati oko 15-20 minuta..zavisno koliko je tvrd slanutak.
Uzetu oko 2 salice corbe i izblendati,vratiti u serpu u ostalu corbu.
Dodati kobacicu,zaciniti po okusu i posluziti.
Pri sluzenju posuti sa persunovim listom.
Meni se svidja upravo zato sto je tako pikantna, odlican receptic, pa jos uz te fine hlepcice, mmmmm.....:))
OdgovoriIzbriši