12. kol 2013.

Kis (self-crusting quiche)




Jedan brz,lagani obrok !!


Kis

(self-crusting quiche)

4jaja
1solja mlijeka
1/2 solje brasna
1/2zlicice praska za pecivo
sasvim malo soli ili nikako ako je slanina slana
50gr suhe slanine/pancete
oko2solje kuhanog na kockice izrezanog krompira
1tikvica izrezana na kockice,malo mladog luka ili vlasca
1+1/2 solje rendanog sira(tasty)
ili dodati po zelji povrce koje volite

povrce izmijesati sa brasnom,pa dodati tekucinu(mlijeko,jaja)sve izmijesati i istresti u manji pleh..ja sam imala keramicnu okruglu tepsiju od 26cm promjera..sve je u nju stalo ,bilo je do vrha ali kada se ispeklo,lijepo je sve doslo na svoje,tako da je taj promjer odlican..peci na 200c oko 30 minuta ...sredina mora biti cvrsta,ne tekuca.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.