25. kol 2013.
Cokoladna torta
Mogu samo reci da je jednostavna za pripremu a jako ukusna !!
Krema i kore se mute zajedno,a potom se jedan dio smjese odvoji za kremu a od ostatak se istrese u pleh i pece.
Sastojci:
250gr maslaca
12 jaja
250gr secera
200gr cokolade za kuhanje
2 zlice samljevenog keksa
200gr mljevenih oraha
+ cokoaldna glazura -po vasoj zelji
(200gr cokolade,4 zlice ulja ,1 zlica mlijeka)
Razdvojiti jaja,pa posebno umutiti bjelanca od zumanjak.
zumanjke mutiti sa secero,dok ne posvjetli,zatim dodati otopljenu cokoladu.
Jako mekan maslac dodati u smjesu jaja i secera i izmjesajte dfa se spoje.
Od dobivene smjese odvojiti 1/3 za fil
U 2/3 dodati samljeveni keks i orahe,lagano izmjesati,pa na kraju lagano rucno umijesati snijeg od bjelanjaka.
Smjesu istresti u mom slucaju,okrugli kalup za tortu(24cm)i peci na 180c oko 35 minuta.
Peceni biskvit prerezati 2 x da se dobiju 3 biskvita.
filovati svaki sloj i ostaviti fila da se namaze torta okolo.
Otopiti 200gr tamne cokolade ,dodati 4 zlice ulja i zlicu mlijeka ili stavite neku cokoladnu glazuru po vasoj zelji.
Original
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Torta izgleda fenomenalno, a u ukus ne sumnjam obzirom na sastojke i način pripreme...
OdgovoriIzbrišiKrasna torta!
OdgovoriIzbrišiOdlična i ekonomična torta! Prekrasno ukrašena :)
OdgovoriIzbrišiKad je sa cokoladom, odmah veeeeliki plus od mene... lepo je dekorisana i svidjaju mi se te "lepezice" od jagoda na vrhu.:))
OdgovoriIzbriši